Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014

Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα & Παραμύθια με τον μπαμπά

Από Larissa Kid   Την     Προτάσεις 0 σχόλια

Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα

Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου.
(Για περισσότερες λεπτομέρειες αξίζει να διαβάσετε εδώ wikipedia)

Οπότε, η σημερινή ημέρα (Κυριακή 15 Ιουνίου 2014) είναι αφιερωμένη στους μπαμπάδες και τους παππούδες όλου του κόσμου.

Το LarissaKid τους εύχεται...

Χρόνια Πολλά!!!

...και να είναι πάντα ευτυχισμένοι με τα παιδάκια τους και τα εγγονάκια τους.

Φέτος δε τα καταφέραμε όπως τα σχεδιάζαμε και ελπίζουμε του χρόνου, το LarissaKid, να μεγαλώσει λιγάκι και να μπορέσουμε να διοργανώσουμε, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, ορισμένες δράσεις για τη συγκεκριμένη ημέρα.
Φαντάζεστε τι ωραία θα ήτανε να συγκεντρώναμε μπαμπάδες και παιδιά σε διάφορους χώρους της πόλης και να παίζαμε όλοι μαζί ή να διαβάζαμε παραμύθια, να ζωγραφίζαμε και να φτιάχναμε χειροτεχνίες... Ωραία θα ήτανε!

Σήμερα, στα πλαίσια της γιορτής, σας προτείνουμε ορισμένα παιδικά βιβλία, που αναφέρονται στον... μπαμπά. Επίσης μπορείτε να εκτυπώσετε ζωγραφιές για τη γιορτή του πατέρα.

Παραμύθια με τον μπαμπά


Με κλικ στην εικόνα ή τον τίτλο, μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες

Αν θέλετε να ξέρετε, ο μπαμπάς μου...
Ο μπαμπάς του Λάμπρου είναι πυροσβέστης, ο μπαμπάς της Εύης είναι γιατρός, ο μπαμπάς του Παύλου είναι δάσκαλος. Αλλά τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς της Ζωής; Αν θέλετε να ξέρετε, ο μπαμπάς της Ζωής είναι εξερευνητοσουπεριππότης αλλά και κάτι πολύ πιο σημαντικό... Για να το μάθετε, πάρτε θέση στην αγκαλιά του μπαμπά και διαβάστε το βιβλίο μαζί. Τότε θα καταλάβετε γιατί κάθε μπαμπάς, κάθε ζωή, κάθε αγκαλιά είναι μοναδικά.


Το αστεράκι του μπαμπά μου είμαι εγώ
"Όταν μεγάλωσε, μια νύχτα έστρεψε το βέλος του ψηλά και σημάδεψε το σακουλάκι με τ' αστέρια. Εκείνο τρύπησε κι ένα μικρό αστεράκι έπεσε στο κρεβατάκι μου, πάνω στην κουβερτούλα μου. Έτσι γεννήθηκα εγώ." Κι έτσι ξεκινά η κοινή πορεία πατέρα και παιδιού. Μια σχέση έντονη, καταλυτική, καθοριστική για τη ζωή και των δυο. Ο πατέρας, ένα πρόσωπο ισχυρό όσο κι ευάλωτο, ανοίγει μονοπάτια κι ενθαρρύνει το γιο του να μάθει τα πάντα για τον κόσμο. Ο μικρός διευρύνει τους ορίζοντές του, ετοιμάζεται να βγει δυναμικά στη ζωή και διαμορφώνει άποψη για το ρόλο που θα διαδραματίσει στην ενήλικη ζωή του. "Όταν φεύγει στενοχωριέμαι. Όμως μου 'χει πει πως κάθε μέρα πρέπει να οργώνει τρεις φορές τα χωράφια του κόσμου ώστε να μην πεινάσω ποτέ. Το ίδιο θα 'κανα κι εγώ γι' αυτόν, αν μπορούσα."


Μια μέρα με τον μπαμπά
Ο Θάμπερ είναι ενθουσιασμένος που θα περάσει την ημέρα με τον μπαμπά του. Αναρωτιέται αν θα εξερευνήσουν μια κρυφή σπηλιά ή θα σκαρφαλώσουν σε ένα βουνό. Όμως τα σχέδια του μπαμπά Λαγού δεν είναι τόσο διασκεδαστικά και σύντομα ο Θάμπερ απομακρύνεται από κοντά του... Με γλώσσα απλή και πανέμορφες εικόνες, αυτή η χαριτωμένη ιστορία ενός πατέρα και γιου σίγουρα θα γοητεύσει τους μικρούς αναγνώστες.


Μπαμπά, που είσαι
Ο μπαμπάς έχει βαρυστομαχιά. Η μαμά λείπει κι εκείνος βρήκε ευκαιρία και έφαγε φρικτά και βαριά πράγματα. Όμως η Ζοζέτ τον σηκώνει με το ζόρι για να παίξουν. "Ψάξε να με βρεις" της λέει ο μπαμπάς. Κι εκείνη ψάχνει. Ο μπαμπάς δεν είναι μέσα στο βάζο ή πίσω από το κάδρο, ούτε στο φούρνο ή μέσα στην τσέπη του παντελονιού του... Που είναι ο μπαμπάς; Ένα θαυμάσιο βιβλίο για την τρυφερή σχέση ανάμεσα σε πατέρα και παιδί, γραμμένο από έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του κόσμου.


Ο μπαμπάς μου και εγώ
Ένα τέλειο βιβλίο για να μοιραστείς με τον μπαμπά σου! Το Αρκουδάκι λατρεύει τον μπαμπά Αρκούδο. Μαζί παίζουν, διασκεδάζουν, μεταμφιέζονται! Το Αρκουδάκι θέλει να δείξει στον μπαμπά του πόσο τον αγαπάει μέσα από αυτό το υπέροχο βιβλίο!


Ο μπαμπάς μου είναι δικηγόρος
Μα τι κάνει επιτέλους όλη μέρα στη δουλειά του ο μπαμπάς μου; Το βιβλίο αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας ξεχωριστής προσπάθειας που, με πολλή αγάπη και ιδιαίτερη χαρά, κατέβαλαν οι συγγραφείς της παρούσας έκδοσης, ανταποκρινόμενοι σε μια καινοτόμα ιδέα που υλοποιεί η Νομική Βιβλιοθήκη, με στόχο να εισάγει τα παιδιά στο χώρο της επιστήμης του δικαίου με τρόπο απλό, δημιουργικό και κυρίως ευχάριστο. Όλα τα στοιχεία της νέας σειράς (λόγος, εικονογράφηση, γραμματοσειρές κ.λπ.) είναι ειδικά επιλεγμένα ώστε να είναι ελκυστικά για τα παιδιά και να τους επιτρέπουν, είτε με τη βοήθεια των γονέων τους είτε μόνα τους, όσα έχουν κατακτήσει τον μηχανισμό της ανάγνωσης, να ανακαλύψουν τα σημαντικά και τα σπουδαία του άγνωστου και συνάμα γοητευτικού κόσμου των νομικών.


Ένα αστεράκι για τον μπαμπά
Η αρκουδίτσα Μπελ και ο μπαμπάς αρκούδος κοιτάζουν τ' αστέρια. "Τι φωτεινά που είναι πάνω στο μαύρο ουρανό. Και πόσο όμορφα είναι!" Όταν όμως έρχεται η ώρα για ύπνο, η Μπελ δε θέλει να κοιμηθεί, γιατί έξω είναι σκοτεινά και φοβάται. Αλλά ο μπαμπάς της τη διαβεβαιώνει ότι δεν είναι και τόσο σκοτεινά. "Τ' αστέρια ακόμα λάμπουν έξω", την παρηγορεί. Η Μπελ, όμως, δεν μπορεί να τα δει από το κρεβάτι της. Ευτυχώς, ο μπαμπάς έχει πολλές ιδέες και την κατάλληλη μπογιά... Ένα βιβλίο για τον μπαμπά...


Ο καλός μου μπαμπάς
Ο καλός μου ο μπαμπάκας με ξυπνάει κάθε πρωί, μου χαϊδεύει τη μουσούδα και μου δίνει ένα φιλί. Το μικρό αρκουδάκι και ο μπαμπάς του κάνουν μαζί υπέροχα πράγματα - σκαρφαλώνουν σε ψηλά βουνά, χορεύουν στη βροχή και λένε όμορφες ιστορίες ώσπου να βγουν τα αστέρια στον ουρανό. Το σημαντικότερο είναι πως ό,τι κι αν κάνουν, είναι μαζί!


Ο μπαμπάς σου ήταν ακριβώς σαν εσένα
Μια γιαγιά περιγράφει στον εγγονό της πώς ο μπαμπάς του ήταν ακριβώς σαν αυτόν όταν ήταν μικρός: ότι δεν ήθελε ποτέ να κάνει μπάνιο, ότι φοβόταν το σκοτάδι, ότι ορμούσε σε όλο το σπίτι φορώντας μάσκα και μπέρτα. Μια τρυφερή χιουμοριστική ιστορία, που βοηθά τα παιδιά να καταλάβουν πως και οι γονείς τους ήταν κάποτε παιδιά.


Πότε θα παίξουμε μαζί, μπαμπά
Ο μικρός Τάμπι δεν είναι χαρούμενος. Κάτι λείπει από τη ζωή του. Αν και έχει πολλά παιχνίδια και τόσα πράγματα να κάνει, αυτός το μόνο που θέλει πραγματικά είναι να περνάει περισσότερο χρόνο με τον μπαμπά του. Ο κύριος Ιπποπόταμος όμως έχει πολλές δουλειές και λείπει συχνά από το σπίτι. Τι θα σκαρφιστεί ο Τάμπι για να καταφέρει να παίξει μαζί του;


Ο μπαμπάς μου είναι...
Σιλουέτες ιδιαίτερου ύφους και λάμψης, ένας πατέρας και το παιδί του, παρουσιάζουν ποικίλες καταστάσεις της καθημερινής ζωής. Κάθε σχέδιο συνοδεύεται από δύο λέξεις: μπαμπάς-... (μπαμπάς αεροπλάνο, μπαμπάς πολυθρόνα, μπαμπάς γιατρός, μπαμπάς καρουζέλ) και μαρτυρά τις πολλαπλές μορφές ενός μπαμπά, άλλοτε χρήσιμος, απαραίτητος, σημαντικός, προστατευτικός, άλλοτε αστείος, διασκεδαστικός... Η εικονογράφηση, με σχέδια διασκεδαστικά και γεμάτα συνειρμούς, μας παρακινεί να διηγηθούμε ένα συμβάν ή μια ανάμνηση που τα μικρά παιδιά λατρεύουν και ζητούν να την ακούσουν ξανά και ξανά. Το βιβλίο αποτελεί επίσης μια εξαιρετική ιδέα για δώρο σε κάποιον που μόλις απέκτησε ή πρόκειται ν' αποκτήσει παιδί.


Στο σπίτι του μπαμπά
Όταν ο μπαμπάς και η μαμά χωρίζουν, τότε το παιδί ανήκει σε δύο σπίτια. Κι αν ο μπαμπάς μαζεύει τα πάντα και δεν πετάει ποτέ τίποτα, τότε το σπίτι του είναι το νησί του χαμένου θησαυρού. Μια αστεία και όμορφα εικονογραφημένη ιστορία, που βοηθάει το παιδί να καταλάβει πως, όταν ο μπαμπάς και η μαμά χωρίζουν, τότε ανήκει σε δύο σπίτια. Ιδανικό βιβλίο για να το μοιραστούν οι γονείς με τα παιδιά τους.


0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top