Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Πες μου πότε γεννήθηκες, να σου πω ποιος είσαι!

Από LarisaKids   Την     Προτάσεις 0 σχόλια


Ο μήνας γέννησης επηρεάζει την υγεία, την διάθεση και την προσωπικότητα μας; Σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, η απάντηση είναι θετική.Εάν είσαι λοιπόν άκρως αισιόδοξο άτομο ίσως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι γεννήθηκες καλοκαιράκι. Αν από την άλλη είσαι συνήθως κακόκεφη και πιο επιρρεπής στη μελαγχολία του χειμώνα, μπορεί να φταίει το γεγονός ότι γεννήθηκες…χειμώνα.

Τι λένε οι επιστήμονες

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το ηλιακό φως στο οποίο εκτίθεται μια έγκυος ανάλογα με την εποχή και τη θερμοκρασία, επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα του εμβρύου ενώ είναι πιθανόν να αλλοιώνει το γενετικό υλικό των κυττάρων του με αποτέλεσμα όταν γεννιέται το παιδί να έχει προδιάθεση ή μεγαλύτερη αντοχή και προστασία από διάφορες ασθένειες.

Επιπλέον, οι επιστήμονες συνδέουν τις αλλοιώσεις με τη διαμόρφωση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών στον εγκέφαλο του παιδιού και την προσωπικότητα του.

Γεννημένοι τον χειμώνα

Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, τα παιδιά που γεννιούνται τον χειμώνα έχουν περισσότερες πιθανότητες να ξεπεράσουν τα 100 χρόνια ζωής σε σχέση με τα παιδιά που γεννιούνται το καλοκαίρι.

Σε ότι αφορά την προσωπικότητα τους, ρισκάρουν λιγότερο ενώ είναι πιο κακόκεφα και απαισιόδοξα.

Πάντως, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, είναι πιο ευφυή καθώς η διατροφή των μαμάδων τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι καλύτερη και εμπλουτισμένη με φρέσκα φρούτα και λαχανικά λόγω της εποχής. Ωστόσο, είναι σύμφωνα με τις έρευνες πιο επιρρεπή σε τροφικές αλλεργίες και παχυσαρκία.

Γεννημένοι το καλοκαίρι

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι εξαιτίας του επιπλέον ηλιακού φωτός τη συγκεκριμένη εποχή, τα άτομα που γεννήθηκαν τους καλοκαιρινούς μήνες είναι περισσότερα αισιόδοξα και ευδιάθετα.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, τα παιδιά που γεννήθηκαν το καλοκαίρι είναι πιο ψηλά, ενώ είναι πιο ευπαθή στη μυωπία.

Γεννημένοι το φθινόπωρο

Πιο γερά τα παιδιά που γεννήθηκαν το φθινόπωρο είναι σύμφωνα με τις μελέτες των ερευνητών. Τα παιδιά του φθινοπώρου όπως δείχνουν οι έρευνες είναι αρκετά καλοί μαθητές. Στα αρνητικά αποτελεί η αυξημένη πιθανότητα για αλλεργίες και άσθμα.

Γεννημένοι την Άνοιξη

Είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες πιο ευτυχισμένοι ενήλικες, έχουν σε αρκετές περιπτώσεις περισσότερο πείσμα, ενώ πιο επιρρεπείς σε ατυχήματα.Είναι όμως πιο ευάλωτοι σε κρίσεις πανικού.

[Πηγή: mamamou.com.cy ]

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top