Κυριακή, 18 Μαΐου 2014

Προτείνουμε βιβλίο: «Εγώ και η αδερφή μου»

Από Larissa Kid   Την     Προτάσεις


της Λίνας Σωτηροπούλου


Πως νιώθει η πρωτότοκη όταν ξαφνικά γίνεται η "μεγάλη αδερφή"; Και τι μπορεί να σκέφτεται η "μικρή αδερφή"; Πως αντιμετωπίζει η μία την άλλη; Μια σχέση δύσκολη ή μήπως όχι; Σίγουρα πάντως μια σχέση μοναδική και συναρπαστική.

Μια ιστορία που έχει δύο απόψεις και όψεις, δύο διαφορετικές ιδέες για την συμβίωση με μικρότερα ή μεγαλύτερα αδέλφια, για την ζήλια αλλά και την αδελφική αγάπη.

Ένα βιβλίο που μας κερδίζει με τη ζωντανή εκφραστική διπλή του αφήγηση, με την οικονομία λόγου, με τα λιτά του μέσα, με τις καίριες και εντυπωσιακά αποφασιστικές κινήσεις του. Είναι μια ιστορία γνωστή: δυο αδερφές, όπου η μεγάλη ζηλεύει τη μικρή. Αλλά η συγγραφέας πρωτοτυπεί: δένει διαδοχικά τη ζήλια της μεγάλης με... τον θαυμασμό της μικρής! Η οποία όλες τις μικρές κακίες της αδερφής της τις εισπράττει σαν να είναι τρανές αποδείξεις αγάπης. Το βιβλίο δεν είναι απλή λίστα στιγμών, έχει εξέλιξη και κορύφωση-λύση σ’ αυτή την έντονη και τεταμένη σχέση διαρκείας, που οι περισσότεροι (μικροί και μεγάλοι) την ξέρουμε από πρώτο χέρι.


Το βιβλίο «Εγώ και η αδερφή μου» της Λίνας Σωτηροπούλου, σε εικονογράφηση Ίριδας Σαμαρτζή, κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και μπορείτε να το αγοράσετε από το Public.gr εδώ και το Greekbooks.gr εδώ.

Δείτε παρακάτω το βίντεο της θεατρικής παράστασης που ανέβασαν οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Πύργου Ηλείας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου και προς τιμήν της συγγραφέως, η οποία και αποφοίτησε από το συγκεκριμένο σχολείο.Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top