Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Φτιάξτε σπιτικά πατατάκια - τσιπς (Διάφορες γεύσεις)

Από Larissa Kid   Την     Συνταγές 0 σχόλια

Το ξέρουμε πως δεν μπορείτε ούτε εσείς αλλά ούτε και το παιδί σας, να αντισταθείτε στα πατατάκια.

Το LarisaKid συγκέντρωσε μερικές συνταγές, για εξίσου νόστιμα αλλά πιο υγιεινά τσιπς.

Απολαύστε τα με τον πιο σπιτικό και οικονομικό τρόπο...


Πατατάκια τσιπς


  • Κόβουμε τις πατάτες δε όσο πιο λεπτές φέτες γίνεται.
    Αν έχουμε και το κατάλληλο εργαλείο που κόβει τα τσιπς ακόμα καλύτερα.
  • Τις βάζουμε στο νερό να ξεπλύνουμε το πολύ άμυλο και να μη μαυρίσουν.
    Όσο πιό πολύ τις αφήσουμε να μουλιάσουν τόσο καλύτερα(15-20λεπτά).
  • Στεγνώστε καλά τα τσιπς, ταμπονάροντας τα σε χαρτί κουζίνας ώστε να μην έχουν υγρασία.

Συνεχίζουμε με μια από τις παρακάτω περιπτώσεις:

1η περίπτωση: στο φούρνο μικροκυμάτων

  • Βάλτε τα τσιπς στο πιάτο προσέχοντας να μην ακουμπάει το ένα με το άλλο.
    Αν θέλετε, πασπαλίστε τα με αλάτι ή άλλα καρυκεύματα. Για πιο πλούσια γεύση ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο πρώτα.
  • Βάλτε τα στα μικροκύματα στο δυνατό για 3 λεπτά.
    Γυρίστε τα από την ανάποδη και ξαναβάλτε τα στη μισή δύναμη του φούρνου μικροκυμάτων για άλλα 1 λεπτό. Όταν ροδίσουν και τραγανίσουν είναι έτοιμα.
  • Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα τσιπς την ίδια διαδικασία.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση

[Πηγή: mykonosticker.com ]


2η περίπτωση: στο φούρνο
Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι. Στρώνουμε τα πατατάκια σε ταψί και τα ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230° C. Στη συνέχεια, τα γυρίζουμε και τα ψήνουμε και από την άλλη πλευρά για άλλα 10 λεπτά. Προσοχή γιατί ενδέχεται μερικά τσιπς να είναι έτοιμα πριν από κάποια άλλα, οπότε πρέπει να βγάλουμε αυτά που θα ροδίσουν πρώτα. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, μπορούμε να τους τρίψουμε λίγη ρίγανη.
[Πηγή: vita.gr ]

3η περίπτωση: στο τηγάνι και μετά στο φούρνο
Τηγανίζουμε τα πατατάκια σε δόσεις, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τα απλώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τοποθετούμε τα πατατάκια σε ένα μεγάλο ταψί. Ανακατεύουμε αλάτι µε ένα κουταλάκι του γλυκού πάπρικα και τα πασπαλίζουμε. Ψήνουμε για λίγα λεπτά.

Κάντε κλικ για μεγέθυνση


* Σημείωση
Αντί για πατάτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 'γλυκοπατάτες', οι οποίες είναι γεμάτες μαγγάνιο και βιταμίνη Α. Γίνονται εξαιρετικά τραγανά, νόστιμα και δεν παχαίνουν.

Τσιπς Μήλου με κανέλα


Θα αναρωτηθείτε πώς μπορεί το «ξενέρωτο» μήλο να αντικαταστήσει την ύψιστη απόλαυση της διπλοτηγανισμένης πατάτας. Κι όμως, μπορεί, αφού όταν ψηθούν, οι ψιλές φέτες μήλου γίνονται ιδιαίτερα τραγανές και αναδεικνύουν περισσότερο το λαμπερό τους χρώμα. Σε σύγκριση με τα παχυντικά πατατάκια άλλωστε περιέχουν πολύ λιγότερες θερμίδες και πολύ περισσότερες φυτικές ίνες και βιταμίνες.

Υλικά για 4 κούπες (119 θερμίδες ανά κούπα)
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/8 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
4 κόκκινα μήλα

Εκτέλεση:
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 225 βαθμούς Κελσίου και τοποθετούμε λαδόκολλα σε δύο ταψάκια.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.
  • Κόβουμε τα μήλα σε πολύ λεπτές, οριζόντιες ροδέλες.
  • Τοποθετούμε τις ροδέλες μέσα στα ταψάκια, τη μία δίπλα στην άλλη.
  • Πασπαλίζουμε με το μείγμα της ζάχαρης και της κανέλας.
  • Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για μία ώρα.
  • Στη μία ώρα γυρίζουμε τις ροδέλες από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά και να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Τα διατηρούμε μέσα σε αεροστεγές δοχείο, μέχρι και πέντε ημέρες.

[Πηγή: missbloom.gr ]

Τσιπς μπανάνας


Το αγαπημένο φρούτο μπορεί να γίνει ένα ελαφρώς γλυκό και πεντανόστιμο σνακ αν το ψήσουμε σε μικρές φετούλες. Μπορεί και η μπανάνα να μην είναι αθώα όσον αφορά το θερμιδικό της φορτίο, αλλά δεν διαθέτει καθόλου χοληστερόλη, ενώ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C, που την στέφει νικήτρια στην μάχη με την πατάτα.

Διαδικασία:
Κόβουμε τις μπανάνες σε  λεπτές φέτες και τις βουτάμε σε χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσουν. Τις απλώνουμε πάνω σε μια λαδόκολλα, σε ένα ταψί και τις ψήνουμε για 2 ώρες στους 200 βαθμούς ή αν χρειαστεί για περισσότερη ώρα, μέχρι να γίνουν τραγανές.

Μπορείτε να τις Διατηρήσετε σε ένα βαζάκι που κλείνει πολύ καλά για να τις προστατέψετε από την υγρασία.


Δείτε και την άποψη του Ευτύχη Μπλέτσα για σπιτικά Τσιπς

Οδηγίες: Τηγάνισμα 5-6 Λεπτά σε λάδι 160 βαθμούς κελσίου,
κρύωμα και μετά 2 λεπτά σε λάδι 180 βαθμούς κελσίου.


0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top