Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Η μεγαλύτερη κουκουβάγια του κόσμου πετάει στην Ελλάδα

Από Larissa Kid   Την     Προτάσεις 0 σχόλια


Είναι το σύμβολο της σοφίας και έμβλημα της Αθήνας. Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι εργάστηκαν για να κατασκευάσουν τη μεγαλύτερη χάρτινη κουκουβάγια του κόσμου στο Κλειστό Γυμναστήριο του Μετς στην Αθήνα.

Έπιασαν δουλειά την Τρίτη 18 Μαρτίου 2014, από τις 10 το πρωί και πολύ νωρίτερα από ότι υπολόγιζαν κάλυψαν 512 τ.μ. με 52.000 χάρτινα νούφαρα.

Η κοινωνική ανθρωπολόγος Μυρτώ Δημητρίου, εμπνεύστρια του εγχειρήματος, ανέφερε πως συμμετείχαν πολλά σχολεία, αλλά και ενήλικες, που συμμετείχαν στα σεμινάρια εικαστικής ιαπωνικής τέχνης της χαρτοδιπλωτικής, οριγκάμι, στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων.

«Προετοιμαζόμαστε ενάμιση χρόνο και τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν τους τελευταίους έξι μήνες στην κατασκευή οριγκάμι. Στείλαμε το βίντεο, τις φωτογραφίες και την αρχιτεκτονική μελέτη στην επιτροπή και περιμένουμε την τελική διαπίστευση για το ρεκόρ Γκίνες», επισημαίνει η κ. Δημητρίου.

Το προηγούμενο ρεκόρ χάρτινου μωσαϊκού κατέχει πάλι η κυρία Δημήτριου, με μια ομάδα από τη Θεσσαλονίκη, όταν το 2012, με τη μέθοδο οριγκάμι, 10.000 άτομα έφτιαξαν έναν Λευκό Πύργο με 40.000 νούφαρα.

Εμείς τα περασμένα Χριστούγεννα, συναντήσαμε την κυρία Μυρτώ Δημητρίου, στη γιορτή των αστεριών στη διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης και αφού μείναμε άφωνοι με τις δημιουργίες της, της υποσχεθήκαμε να προβάλουμε το έργο της μέσα από το Larisakid. Τα συγχαρητήριά μας λοιπόν και ας ελπίσουμε το επόμενο ρεκόρ να πραγματοποιηθεί στη Λάρισα...

Βρείτε την Μυρτώ Δημητρίου:
Ιστοσελίδα της: myrtodimitriou-origami.gr
facebook: facebook.com/origamiwithfantasy , facebook.com/myrto.dimitriouafull

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο...

Κάντε κλικ για να δείτε τις φωτογραφίες σε μεγέθυνση...
0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top