Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικα ποιήματα!

Από LarisaKids   Την     Ποιήματα 0 σχόλια


Έρχονται Χριστούγεννα
κι όλη γύρω η πλάση
με χαρά ετοιμάζεται
για να τα γιορτάσει.

Ντύθηκαν στα κάτασπρα
και βουνά και κάμποι
κι ένα αστέρι ολόλαμπρο
από τα ουράνια λάμπει.Χριστουγεννιάτικο δέντρο
Καμπανούλες, καμπανούλες κρεμαστές μικρές χαρούλες και μπαμπάκι αντί για χιόνια στα μικρά του δέντρου κλώνια Μπάλες, μπάλες και κεράκια κι αναμμένα φαναράκια και παιχνίδια και αγγελούδια και άλλα χίλια διό καλούδια.

Χριστούγεννα
Χαρούμενο ένα αστέρι τους μάγους οδηγεί το φως τους θα τους φέρει μακριά στην άγια γη. Χαρούμενοι όλοι πάνε πλάι στο Χριστό οι βοσκοί και δώρα του σκορπάνε μ΄αγάπη μυστική. Χαρούμενοι εμείς τώρα στην άγια αυτή νυχτιά χαρίζουμε όλοι δώρο τραγούδια από καρδιά

Χριστούγεννα
Φτάσανε τα Χριστούγεννα Κρύο παγωνιά Έλαμψε το τζάκι μας Πέρα στην γωνιά Φτιάξαμε χιονάνθρωπο Πάνω στα βουνά Φτάσανε τα Χριστούγεννα Χρόνια σας πολλά.

Αι-Βασίλης
Στα κατάλευκα ντυμένος από τα πολλά τα χιόνια σέρνει το βαρύ φορτίο εκατό χιλιάδες χρόνια. Στα κατάλευκα ντυμένος από τα πολλά τα χιόνια σέρνει το βαρύ φορτίο εκατό χιλιάδες χρόνια. Φέρνει κρύσταλλα και πάγους μπόρες χιόνια και βροχές, τα Χριστούγεννα,τα φώτα μα και τις Πρωτοχρονιές. Φέρνει πάχνες και ομίχλες και ρημάζουν οι φωλιές μα και χίλια δυό παιχνίδια του χιονιού χίλιες χάρες.

Μη ξεχάσεις
Ο Αι Βασίλης στο μυαλό μου μέρες τώρα έχει θρονιάσει σαν τι δώρα θα μου φέρει φέτος λες να με ξεχάσει; Α πα-πα δεν το πιστεύω Μα τον έχω τόση έγνοια Τον καλό τον Αι Βασίλη Με τα άσπρα του τα γένια.

Άγιος Βασίλης έρχεται
Άγιος Βασίλης έρχεται με κέφι και με δώρα κι τον εορτάζουμε μικροί μεγάλοι τώρα. Κοιτάμε και χαιρόμαστε τα τόσα του παιχνίδια τα τόσα του γλυκίσματα και τα καλά στολίδια.

Αι-Βασίλης
Γέρος ασπρομάλλης μπαίνω μες τη χώρα, γελαστός και πλούσιος φέρνοντας τα δώρα. Κούκλες και σφυρίχτρες, τόπια παιχνιδάκια έχει στο σακί του για καλά παιδάκια..

Αι-Βασίλης
Σε αγαπώ Άγιε Βασίλη Με χαρά σε περιμένω Και κρυφά στο κρεβατάκι Νύχτες άγρυπνο θα μένω. Ξέρω δε θα μας ξεχάσεις Και ετούτη την χρονιά Και θαρθείς να μας μοιράσεις Δώρα όμορφα πολλά.

Άι -Βασίλης
Ο Αι-Βασίλης έρχεται με δώρα φορτωμένος κούκλες,δέντρα χιονισμένα και τρέχει ευτυχισμένος με τα κάτασπρα του γένια. Και λέει με χαρά σε όλα τα καλά παιδάκια δώστε-δώστε παιχνιδάκια σε όλα τα φτωχά παιδάκια. Όποιος γύρω του σκορπά χαρά,γέλιο,ηρεμία μέσα του ,θε να σκιρτά η χαρά,η ευτυχία.

Άγια Νύχτα
Δες πως λάμπουν τα αστέρια Στον καθαρό ουρανό Το μωρό που εγεννήθη Ταπεινά προσκυνώ. Είναι ξανθό σαν τον ήλιο Λαμπερό σαν αυγή Καλώς ήρθες Χριστούλη Να φωτίσεις την γη

Νέος χρόνος
Καινούριος χρόνος έφτασε, Γενάρης ξημερώνει ο μήνας που μας έρχεται Το χρόνο φανερώνει. Ο άλλος χρόνος γέρασε και φεύγει μακριά μας, σαν όνειρο πέρασε με την Πρωτοχρονιά.

Ο μικρός Χριστούλης
Σε μια φάτνη ταπεινή στα πολύ παλιά τα χρόνια κάποια νύχτα σκοτεινή μες στους πάγους και τα χιόνια. Εγεννήθηκε μικρός ο Χριστούλης μας παιδάκι κι είχε απ’ τ’ άστρα πιο λαμπρό το γλυκό του προσωπάκι. Η μανούλα η καλή η γλυκιά μας Παναγίτσα τον κρατούσε σαν πουλί στη ζεστή της αγκαλίτσα.

Το λαμπρό αστέρι
Ένα αστέρι λαμπερό απόψε θα φωτίσει και φως σ’ όλη τη γη άφθονο θα σκορπίσει. Θα συνοδεύει το Χριστό στης Βηθλεέμ τα μέρη και εις την ανθρωπότητα ειρήνη πια θα φέρει.

Το δέντρο
Το δέντρο στολισμένο Με στολίδια φορτωμένο Καμαρώνει στην γωνία Και τριγύρω τα παιδιά Καρτερούνε τον Χριστούλη Το μικρό καλό Θεούλη Που γεννιέται ταπεινά Τούτη την νυχτιά.

Χριστουγεννιάτικο δεντράκι
Χριστουγεννιάτικο εσύ δεντράκι με τα κεράκια τα πολλά τι θα μου φέρεις για παιχνιδάκι από τα πολλά σου τα καλά; Παιδιά κοιτούν τα χρυσά σου κάλλη καθένα τόσο λαχταρά για να μοιράσεις τα δώρα πάλι να τους χαρίσεις τη χαρά. Μικρό δεντράκι αγαπημένο τέτοια ομορφιά έχει κανείς; Με τι λαχτάρα περιμένω κάθε χρονιά για να φανείς.

Πρωτοχρονιά
Απόψε αυτή η νύχτα αργεί να ξημερώσει απόψε αυτή η νύχτα δε λέει να τελειώσει. Βάλτε τα παπούτσια σας στην πόρτα του σπιτιού να αφήσει ο Αι-Βασίλης τα δώρα του κουτιού.

Είδα χτες το βράδυ στ’ όνειρό μου
Είδα χτες το βράδυ στo όνειρό μου, το γεννημένο μας Χριστό, τα βόδια επάνω του εφυσούσαν, όλο το χνώτο τους ζεστό. Το μέτωπό του ήταν σαν ήλιος, και μέσα η φάτνη η φτωχική, άστραφτε πιο καλά από μέρα, με κάποια λάμψη μαγική. Στα πόδια του έσκυβαν οι Μάγοι, κι’ έμοιαζε τ’ άστρο από ψηλά, πως θα καθίσει σαν κορώνα, στης Παναγίτσας τα μαλλιά. Βοσκοί πολλοί και βοσκοπούλες, τον προσκυνούσαν ταπεινά, ξανθόμαλλοι άγγελοι εστεκόνταν, κι’ έψελναν γύρω του «ωσαννά». Μα κι’ από αγγέλους κι’ από μάγους, δεν ζήλεψα άλλο πιο πολύ, όσο της Μάνας Του το στόμα, και το ζεστό ζεστό φιλί.

O μικρός Χριστός
Σε μια σπηλιά γεννήθηκες,καλέ Χριστούλη,Εσύ κι ήσουν μικρός,μικρότερος ακόμα και από εμένα, για αυτό και εγώ σε αγάπησα με αγάπη περισσή κι άνοιξα την καρδούλα μου,Χριστούλη μου,για Σένα. Είσαι ο τρανός Εσύ Θεός κι εγώ μικρό παιδί, κι αν μες στη φάτνη κρύωνες δίχως φωτιά και στρώμα, μες στο αναμμένο τζάκι μας καίει τώρα το δαδί κι έλα,που σε καλούμε εδώ με μια καρδιά,ένα στόμα. (Χάρης Σακελλαρίου)

Χριστός
Με τον Χριστό εδώ στην γη τα πάντα έχουν αλλάξει Ήρθε η αγάπη στις καρδιές το μίσος έχει πάψει. Μα ας δούμε τι έχει να μας πεί και ο χρόνος που θα φύγει κοιτάξτε πόσο γέρασε δύναμη έχει λίγη.

Πρωτοχρονιά
Μες στα χιόνια,μες στα κρύα φτάνει από την Καισαρεία ο Αι-Βασίλης κουρασμένος και με δώρα φορτωμένος. Και χαρίζει στα παιδάκια χίλια μύρια παιχνιδάκια, κάποιου ονείρου τη μαγεία την χαρά,την ευτυχία.

Αγάπη και συγχώρεση
Χριστός γεννάται σήμερον Άνθρωποι αγκαλιαστείτε Κι ότι βαραίνει τις καρδιές Σήμερα συγχωρείστε Δείτε ο Θεός συγχώρεσε Του Αδάμ την αμαρτία Σάρκα ανθρώπου φόρεσε Και τώρα είναι αγία Τι δώρο να προσφέρουμε Για την ευχαριστία; Αγάπη και συγχώρεση Και την μακροθυμία.

[Πηγή: iliastoutsoglidis.blogspot.gr]

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top