Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013

Ποιήματα για το Χειμώνα!

Από LarisaKids   Την     Ποιήματα 0 σχόλια

Στο βορρά, στη Νορβηγία,
μες στα χιόνια και στα κρύα
ζει ένας νάνος από χιόνι
που ποτέ ποτέ δε λιώνει,
γιατί εκεί όλο χιονίζει
κι ο αέρας στροβιλίζει
τις νιφάδες από χιόνι.

Ξέρεις τι σκέφτομαι λοιπόν;
Είνʼ η τύχη του βουνό,
αφού ζει στη Νορβηγία
μες στα χιόνια και στα κρύα.Το παγωμένο πουλάκι
Έξω πέφτει χιόνι κι είναι παγωνιά κι όλοι μαζευτήκαν στη ζεστή γωνιά. Άσπρισαν οι δρόμοι, στρώθηκε η αυλή κι ο βοριάς σφυρίζει τώρα πιο πολύ. Στο παράθυρό μας στέκει ένα πουλί και χτυπά το τζάμι και παρακαλεί. - Πάρτε με κοντά σας για να ζεσταθώ. Τρέμω το καημένο και έξω θα χαθώ. - Έλα πουλάκι για να ζεσταθείς Όλοι σ' αγαπάμε μη μας φοβηθείς. Από το ψωμί μας ψίχουλα να φας, κι όταν βγει ο ήλιος, λεύτερο πετάς. (Χάρης Σακελλαρίου)

Ο Χιονάνθρωπος
Πιπεριά για μύτη κάρβουνα για μάτια για τα δυο του χέρια ξύλα δυο κομμάτια. Να, και για καπέλο μια παλιοκανάτα κοντοστρουμπουλάτος σαν χοντροπατάτα. Όσοι θα περνούνε και θα τον κοιτάζουν θα χαμογελούνε... και θα τον... θαυμάζουν. (Έλλη Αλεξίου)

Νιφάδες
Σαν να είναι αερικό κάνουν τις βόλτες τους καθώς πέφτουν από τον ουρανό. Νεράιδες τις στέλνουνε να στολίσουνε τη φύση που από το κρύο έχει μείνει πια γυμνή. Χαίρονται όλοι σαν τις δούνε γίνονται ξανά παιδιά παίζουν τρέχουν μες το χιόνι φτιάχνουνε σχέδια πολλά. Νιφάδες του χιονιού πέφτουνε από παντού δίνουν μια αίσθηση μια ομορφιά μοναδική και μαγική. Ας τις υποδεχτούμε όλες καθώς έρχονται στη γη!

Χειμώνας
Το κρύο είναι τώρα πιο πολύ κι ο αέρας έχει δυναμώσει Φύλλα στα δέντρα δεν υπάρχουν πια μόνα στέκονται και γυμνά τώρα τα κλαδιά. Τα χρώματα στη φύση έχουνε και πάλι τώρα αλλάξει κι ο ουρανός από γκρίζος έγινε λευκός. Κι εκεί που το κρύο στο σπίτι μέσα σε μαζεύει να σου το χιόνι του Χειμώνα, αρχίζει να πέφτει από ψηλά κι ο κόσμος βγαίνει για παιχνίδι μικρά και μεγάλα, όλοι τους χαρούμενα παιδιά!!!

[Πηγή: toupotepotexwra.blogspot.gr]

0 σχόλια:

Διαφήμιση

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μείνετε ενημερωμένοι μαζί μας...

Ακολουθήστε το LarissaKid
LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid LarissaKid
Γραφτείτε στο newsletter...
© 2014 LarissaKid. WP Mythemeshop
Powered by Blogger.
back to top